Hyppää sisältöön

Aurora-tietokanta osaksi Tiedejatutkimus.fi-palvelua vuoden 2022 alusta

 | Tiedotteet ja uutiset

Tieteen ja taiteen kansallinen rahoitustietokanta Aurora, jota on ylläpidetty ja kehitetty Turun yliopistossa, on vaihtamassa kotia vuoden 2022 alussa. Tietokanta tulee osaksi laajaa kansallista, OKM:n hallinnoimaa Tiedejatutkimus.fi-verkkopalvelua. Muutoksen taustalla on tavoite saattaa kaikki suomalaista tutkimusta koskeva tieto samalle sivustolle sekä tietojen päivitystyön automatisointi ja kustannustehokkuus.

Aurora-tietokannan käyttäjät voivat jatkossa selata rahoitushakuja Tiedejatutkimus.fi-palvelussa samaan tapaan kuin ennenkin, koottuna yhteen paikkaan. Myös taiteelle suunnatut rahoitushaut säilyvät kokonaisuudessa toistaiseksi. 

Tietokannan käyttäjän näkökulmasta suurimmat muutokset ovat

  • tietojen sijainti uudella sivustolla
  • suosikkien tallennusmahdollisuuden poistuminen
  • Auroran Facebook-sivu lopettaa toimintansa

Aurora-tietokantaan luodut käyttäjätilit, joihin on voinut tallentaa suosikkirahoittajiaan ja -hakujaan, ja tilata niistä ilmoituksia sähköpostiin, poistuvat käytöstä joulukuussa. Jos sinulla on käyttäjätili, ja haluat tallentaa siinä olevat tiedot, se kannattaa tehdä 20.12.2021 mennessä. Tilit poistetaan tietosuojasyistä ennen kuin Aurora siirtyy uudelle alustalle.

Kesäkuussa 2020 käyttöön otettu Tiedejatutkimus.fi-palvelu kokoaa yhteen tietoa Suomessa tehtävästä tutkimuksesta ja tuo sen jokaisen saataville helpossa muodossa. Palvelu on hyödyksi niin tutkijoille, rahoittajille, medialle, yrityksille, organisaatioille, päätöksentekijöille kuin tutkimuksesta kiinnostuneille kansalaisillekin. CSC – Tieteen tietotekniikan keskus toteuttaa palvelua opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta yhteistyössä korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja muiden tutkimusorganisaatioiden sekä tutkimusrahoittajien kanssa.

Aurora-tietokannassa tietoja päivitetään vuoden loppuun, ja ajankohtaisia hakuja löytyy maaliskuulle asti vanhassa tietokannassa. CSC vastaa päivityksistä tammikuusta lähtien ja uudet haut tulevat näkyviin Tiedejatutkimus.fi-palvelussa.

Tiedejatutkimus.fi-palvelussa rahoitushakutietokanta on vielä kehitysvaiheessa.

Lisätietoja uudistuksista saa osoitteessa tiedejatutkimus@csc.fi.

Jaa:

Lisää ajankohtaisia asioita

 | Tiedotteet ja uutiset

Yliopistojen valintakokeet uudistuvat 2025 – luonnos uudesta valintakoekokonaisuudesta nyt käsittelyssä yliopistoissa

Jatkossa samalla valintakokeella voi hakea useammalle eri koulutusalalle ja eri yliopistoihin. Uudistuksen myötä valintakokeiden määrä vähenee merkittävästi. Tämä mahdollistaa valintojen aikataulun...

 | Tiedotteet ja uutiset

VM:n kehysesitys ei sisällä yllätyksiä

Valtiovarainministeriö julkaisi eilen ehdotuksensa valtiontalouden kehyksiksi vuosille 2025–2028. Ehdotus ei sisällä yllätyksiä yliopistojen kannalta. T&K-rahoituksen kasvattaminen suunnitellusti näkyy VM:n ehdotuksessa, mutta varsinaisesti rahoituksesta...

 | Tiedotteet ja uutiset

Väitöskirjatutkijoiden rekrytointi tohtorikoulutuspilottiin käynnistyy pian

Opetus- ja kulttuuriministeriö valitsi tohtorikoulutuspilotista rahoitettavat tutkimusalakohtaiset konsortiot Suomen Akatemian teettämän ulkopuolisen arvioinnin pohjalta viime viikolla. Väitöskirjatutkijoiden rekrytointi pilottiin alkaa kevättalven...