Hyppää sisältöön

Korkeakoulujen kopiointiluvista sovittu

 | Tiedotteet ja uutiset

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene, Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ja Kopiosto ovat sopineet korkeakoulujen opetus-, tutkimus- ja hallinnollisen käytön kopiointiluvista vuosille 2020–2022. Keskitetty sopimusratkaisu koskee kaikkia Unifin ja Arenen jäsenyliopistoja ja -ammattikorkeakouluja eli käytännössä kaikkia Suomessa toimivia korkeakouluja.

Kopiointilupa mahdollistaa monenlaisten teosten käytön opetuksessa ja tutkimuksessa

Kopioston kopiointilupa mahdollistaa painettujen julkaisujen – kuten tieteellisten artikkelien, kirjaotteiden ja lehtiartikkelien – sekä verkossa saatavilla olevien kuva- ja tekstiaineistojen kopioimisen ja jakamisen opetus-, tutkimus- ja hallinnolliseen käyttöön. Lupa kattaa sekä koti- että ulkomaiset aineistot.

Kopioston kopiointilupa mahdollistaa tekijänoikeuden suojaamien aineistojen käytön myös joustavissa ja monimuotoisissa opetusjärjestelyissä, kuten verkko- ja etäopetuksessa. Kurssialustalle saa kopiointiluvalla koota kopioimalla ja skannaamalla materiaalia erilaisista julkaisuista ja aineistoista. Kopioston kopiointilupa helpottaa opettajien ja tutkijoiden työtä ja teosten käyttöä ja kopiointia tekijänoikeuksia kunnioittaen.

Täydennyskoulutus nyt mukana

Kopiointisopimukseen sisältyy nyt myös korkeakoulujen itse järjestämä erikoistumis- ja täydennyskoulutus. Sopimuksen mukaisesti korkeakoulun tulee ilmoittaa Kopiostolle yhteyshenkilö sekä järjestämäänsä täydennyskoulutukseen osallistuneiden määrä vuosittain. Erikoistumis- ja täydennyskoulutuksesta maksettava korvaus laskutetaan osallistujamäärän mukaisesti.

Kopiosto tarjoaa koulutusta

Kopiosto tarjoaa korkeakoulujen henkilökunnalle maksutonta koulutusta kopiointiluvista ja tekijänoikeuksista. Ota yhteyttä ja sovi koulutus omalle henkilökunnallesi.

Lisätietoa Kopioston luvista ja tekijänoikeudesta löytyy www.kopiosto.fi.

Tutustu myös uuteen pelilliseen tekijänoikeusmateriaaliin www.kopiraittila.fi/korkeakoulu.

Lisätietoja

Kopiosto ry
Asiakasosaston johtaja Juha Jukkara
puh. 040 560 3505
juha.jukkara(at)kopiosto.fi

Kopiosto ry
Lisensiointipäällikkö Kirsi Salmela
puh. 050 379 4533
kirsi.salmela(at)kopiosto.fi

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry
Toiminnanjohtaja Petri Lempinen
puh. 040 766 7805
petri.lempinen(at)arene.fi

Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry
Va. toiminnanjohtaja Eeva Nyrövaara
puh. 050 370 7560
eeva.nyrovaara(at)unifi.fi

Jaa:

Lisää ajankohtaisia asioita

 | Tiedotteet ja uutiset

Opiskelijoiden toimeentulon leikkaukset voivat vaikeuttaa koulutustason nostoa

Unifi pitää hyvänä uutisena, että isojen säästöpaineiden keskellä hallitus piti kiinni T&K-rahoituslain mukaisesta T&K-panosten lisäyksestä, eikä leikannut korkeakoulujen rahoitusta. Kehysriihessä tehdyt opiskelijoiden toimeentuloon kohdistuvat päätökset kuitenkin huolettavat yliopistojen...

 | Tiedotteet ja uutiset

T&K-toiminnan merkitys nähtiin kehysriihessä

Hallitus sitoutui kehysriihessä tutkimus- ja kehittämisrahoituksen kasvattamiseen aiemmin päätetyn mukaisesti. Rahoitusta suunnataan tulevina vuosina erityisesti Business Finlandin ja Suomen Akatemian kautta....

 | Tiedotteet ja uutiset

Tutkimus ja koulutus antavat pohjan talouskasvulle

Hallitus on aloittanut tänään neuvottelut julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2025–2028. Neuvotteluja leimaavat suuret säästöpaineet, mutta luvassa on myös kasvulinjauksia. Tutkimus- ja...