Hyppää sisältöön

Pääpuolueet yliopistojen ja Unifin vaalipaneelissa 8.2. klo 16-17.30

 | Tiedotteet

Kaikki suomalaiset yliopistot ja Suomen yliopistojen rehtorineuvosto Unifi ry järjestävät Miljardikuopasta uuteen nousuun – yliopistojen suuren vaalikeskustelun pääpuolueille keskiviikkona 8.2.2023 klo 16-17.30 Helsingin yliopiston päärakennuksen juhlasalissa (Aleksanterinkatu 5). Keskustelua voi seurata myös verkossa.   

Suomi kamppailee vakavien haasteiden kanssa. Väestö ikääntyy, osaajista on pula ja julkinen velka kasvaa. Se panostammeko nyt tutkimukseen ja osaamiseen ratkaisee Suomen tulevaisuuden suunnan. Tiede, koulutus ja sivistys vahvistavat maamme hyvinvointia, kilpailukykyä ja kriisinkestävyyttä. Tutkimus ja osaaminen ovat kestävän talouden kasvualusta.

Millaisiin panostuksiin puolueet ovat valmiita seuraavalla hallituskaudella? Miten koulutustaso ja osaaminen saadaan nousuun? Mihin tarvittavat TKI-toimet kannattaa kohdentaa?

Keskusteluun osallistuvat Anders Adlercreutz (RKP), Li Andersson (VAS), Sari Essayah (KD), Petri Honkonen (KESK), Antti Lindtman (SDP), Maria Ohisalo (VIHR), Sakari Puisto (PS) ja Paula Risikko (KOK).

Päättäjiä keskustelussa kirittävät puheenvuoroillaan näyttelijä, professori Elina Knihtilä, taloustieteilijä Sixten Korkman sekä SYL:n hallituksen puheenjohtaja Lotta Leinonen. Keskustelun juontaa toimittaja Seija Vaaherkumpu.

Ilmoittaudu tapahtumaan täällä.

Tutustu myös Unifin hallitusohjelmatavoitteisiin.

Lisätietoja: Jenni Koistinen, jenni.koistinen@unifi.fi / 050 5506122


Jaa:

Lisää ajankohtaisia asioita

 | Tiedotteet

Korkeakoulujen ja yritysten yhteistyötä tarvitaan lisää

Korkeakoulujen ja yritysten yhteistyötä tarvitaan lisää liiketoiminnan kestävään uudistamiseen ja innovaatioiden lisäämiseen. Näin toteavat ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene, Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI...

 | Tiedotteet

Unifi rekrytoi: Näköalapaikka tiede- ja TKI-politiikan asiantuntijalle

Haemme tulevaisuuden näkijää ja tekijää. Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry on yliopistojen yhteinen ääni. Unifin jäseniä ovat kaikki Suomen yliopistot ja...

 | Tiedotteet

Unifi esittää huolensa iranilaisten opiskelijoiden ja yliopistohenkilöstön tilanteesta

Iranin poikkeuksellisen laajat mielenosoitukset ovat jatkuneet useita viikkoja. Protestit alkoivat levitä Iranissa syyskuun 16. päivä sen jälkeen, kun 22-vuotias opiskelija, iranilainen...