Hyppää sisältöön

Pääpuolueet yliopistojen ja Unifin vaalipaneelissa 8.2. klo 16-17.30

 | Tiedotteet ja uutiset

Kaikki suomalaiset yliopistot ja Suomen yliopistojen rehtorineuvosto Unifi ry järjestävät Miljardikuopasta uuteen nousuun – yliopistojen suuren vaalikeskustelun pääpuolueille keskiviikkona 8.2.2023 klo 16-17.30 Helsingin yliopiston päärakennuksen juhlasalissa (Aleksanterinkatu 5). Keskustelua voi seurata myös verkossa.   

Suomi kamppailee vakavien haasteiden kanssa. Väestö ikääntyy, osaajista on pula ja julkinen velka kasvaa. Se panostammeko nyt tutkimukseen ja osaamiseen ratkaisee Suomen tulevaisuuden suunnan. Tiede, koulutus ja sivistys vahvistavat maamme hyvinvointia, kilpailukykyä ja kriisinkestävyyttä. Tutkimus ja osaaminen ovat kestävän talouden kasvualusta.

Millaisiin panostuksiin puolueet ovat valmiita seuraavalla hallituskaudella? Miten koulutustaso ja osaaminen saadaan nousuun? Mihin tarvittavat TKI-toimet kannattaa kohdentaa?

Keskusteluun osallistuvat Anders Adlercreutz (RKP), Li Andersson (VAS), Sari Essayah (KD), Petri Honkonen (KESK), Antti Lindtman (SDP), Maria Ohisalo (VIHR), Sakari Puisto (PS) ja Paula Risikko (KOK).

Päättäjiä keskustelussa kirittävät puheenvuoroillaan näyttelijä, professori Elina Knihtilä, taloustieteilijä Sixten Korkman sekä SYL:n hallituksen puheenjohtaja Lotta Leinonen. Keskustelun juontaa toimittaja Seija Vaaherkumpu.

Ilmoittaudu tapahtumaan täällä.

Tutustu myös Unifin hallitusohjelmatavoitteisiin.

Lisätietoja: Jenni Koistinen, jenni.koistinen@unifi.fi / 050 5506122


Jaa:

Lisää ajankohtaisia asioita

 | Tiedotteet ja uutiset

Yliopistojen valintakokeet uudistuvat 2025 – luonnos uudesta valintakoekokonaisuudesta nyt käsittelyssä yliopistoissa

Jatkossa samalla valintakokeella voi hakea useammalle eri koulutusalalle ja eri yliopistoihin. Uudistuksen myötä valintakokeiden määrä vähenee merkittävästi. Tämä mahdollistaa valintojen aikataulun...

 | Tiedotteet ja uutiset

VM:n kehysesitys ei sisällä yllätyksiä

Valtiovarainministeriö julkaisi eilen ehdotuksensa valtiontalouden kehyksiksi vuosille 2025–2028. Ehdotus ei sisällä yllätyksiä yliopistojen kannalta. T&K-rahoituksen kasvattaminen suunnitellusti näkyy VM:n ehdotuksessa, mutta varsinaisesti rahoituksesta...

 | Tiedotteet ja uutiset

Väitöskirjatutkijoiden rekrytointi tohtorikoulutuspilottiin käynnistyy pian

Opetus- ja kulttuuriministeriö valitsi tohtorikoulutuspilotista rahoitettavat tutkimusalakohtaiset konsortiot Suomen Akatemian teettämän ulkopuolisen arvioinnin pohjalta viime viikolla. Väitöskirjatutkijoiden rekrytointi pilottiin alkaa kevättalven...