Hyppää sisältöön

Yliopistojen rehtorit suosittavat, että koko yliopistoyhteisö ottaa käyttöön Koronavilkku-sovelluksen – ”Näin luomme yhteisvoimin turvallista opiskelu- ja työympäristöä”

 | Tiedotteet ja uutiset

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos lanseeraa 31.8. alkavalla viikolla Koronavilkku-mobiilisovelluksen, jonka tavoitteena on auttaa katkaisemaan koronaviruksen tartuntaketjuja. Yliopistojen rehtorit suosittavat, että koko yliopistoyhteisö ottaa sovelluksen käyttöön.

– Näin luomme yhteisvoimin turvallista opiskelu- ja työympäristöä. Yliopistot kantavat suurina yhteisöinä merkittävää vastuuta siitä, että ne omalta osaltaan ehkäisevät epidemian leviämistä yhteiskunnassa. Jotta syksyn tautitilanne pysyy hallinnassa, on tärkeää, että pystymme katkaisemaan tartuntaketjut varhain. Toimitaan siis viisaasti ja ladataan Koronavilkku puhelimiimme, kehottaa Suomen yliopistojen rehtorineuvosto Unifin puheenjohtaja Keijo Hämäläinen.

THL kertoo verkkosivuillaan, että Koronavilkku tulee sovelluskauppoihin saataville ilmaiseksi. Sovelluksesta julkaistaan ensin suomen- ja ruotsinkieliset versiot sekä myöhemmin syksyllä englanninkielinen versio. Lisätietoa sovelluksesta löytyy THL:n sivuilta sekä koronavilkku.fi -sivustolta, jonka on määrä avautua maanantaina 31.8.

– Lataamalla sovelluksen voimme suojata paitsi omaa terveyttämme myös opiskelu- ja työtovereitamme sekä läheisiämme. Toisista välittäminen ja vastuun kantaminen ovat tärkeä osa sivistystä, jota tarvitsemme näinä aikoina aivan erityisesti. Pidetään siis toisistamme huolta myös alkavana lukuvuonna, sanoo Unifin toiminnanjohtaja Tanja Risikko.

Yliopistot muistuttavat, että Koronavilkku-sovelluksen käytön lisäksi on edelleen tarpeen noudattaa myös vanhoja tuttuja koronantorjuntaohjeita, kuten turvavälejä, hygieniasta huolehtimista ja sairaana kotona pysymistä. Lisää tietoa kunkin yliopiston koronaohjeistuksista löytyy yliopistojen omilta verkkosivuilta.

Lisätietoja:

Keijo Hämäläinen
Puheenjohtaja
Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry
puh. 040 0247 435

Tanja Risikko
Toiminnanjohtaja
Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry
puh. 040 1952 037

Jaa:

Lisää ajankohtaisia asioita

 | Tiedotteet ja uutiset

Yliopistojen valintakokeet uudistuvat 2025 – luonnos uudesta valintakoekokonaisuudesta nyt käsittelyssä yliopistoissa

Jatkossa samalla valintakokeella voi hakea useammalle eri koulutusalalle ja eri yliopistoihin. Uudistuksen myötä valintakokeiden määrä vähenee merkittävästi. Tämä mahdollistaa valintojen aikataulun...

 | Tiedotteet ja uutiset

VM:n kehysesitys ei sisällä yllätyksiä

Valtiovarainministeriö julkaisi eilen ehdotuksensa valtiontalouden kehyksiksi vuosille 2025–2028. Ehdotus ei sisällä yllätyksiä yliopistojen kannalta. T&K-rahoituksen kasvattaminen suunnitellusti näkyy VM:n ehdotuksessa, mutta varsinaisesti rahoituksesta...

 | Tiedotteet ja uutiset

Väitöskirjatutkijoiden rekrytointi tohtorikoulutuspilottiin käynnistyy pian

Opetus- ja kulttuuriministeriö valitsi tohtorikoulutuspilotista rahoitettavat tutkimusalakohtaiset konsortiot Suomen Akatemian teettämän ulkopuolisen arvioinnin pohjalta viime viikolla. Väitöskirjatutkijoiden rekrytointi pilottiin alkaa kevättalven...