Hyppää sisältöön

Unifin puheenjohtajaksi Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen – ”Unifin paikka on tiede- ja korkeakoulupoliittisen keskustelun ytimessä”

 | Tiedotteet ja uutiset

Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry:n puheenjohtajaksi vuosille 2020–2021 on valittu Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen. Hämäläinen kertoo olevansa ilahtunut saamastaan luottamuksesta ja odottavansa erittäin motivoituneena kautensa alkamista.

– Tarve yliopistojen yhteistyölle ja yhteiselle äänelle ei ole ainakaan vähenemässä tulevina vuosina – päinvastoin. Yliopistot ovat yhdessä sitoutuneet yhteiskuntamme osaamisen, sivistyksen ja kilpailukyvyn kehittämiseen, ja rajalliset kansalliset resurssimme on tärkeää käyttää yhdessä viisaasti. Unifilla on keskeinen rooli yliopistojen yhteistyön alustana ja puheenjohtajalla rehtoreiden yhteisen näkemyksen ja tahtotilan muodostamisessa. Puheenjohtajan paikka järjestömme johdossa tarjoaa keskeisen väylän viedä yliopistojen ääni vahvana tiede- ja korkeakoulupoliittisen keskustelun ytimeen.

Hämäläinen arvioi, että lähiaikojen keskeisinä tiede- ja koulutuspoliittisina kysymyksinä säilyvät edelleenkin yliopistojen strateginen rahoitus, OKM:n vision 2030 toimeenpano erityisesti tutkintomäärien ja jatkuvan oppimisen osalta sekä hallitusohjelmassa asetettu 4 prosentin TKI-tavoite.

– Unifin tulee jatkaa hyvin alkanutta ja aktiivista vuoropuhelua ministeriön kanssa. Keskeiseen rooliin nousee myös yhteistyö sisarorganisaatioiden, henkilöstöjärjestöjen ja tiedejärjestöjen kanssa.

Hämäläinen on johtanut Jyväskylän yliopistoa vuodesta 2017 lähtien. Sitä ennen hän teki pitkän uran Helsingin yliopistossa muun muassa vararehtorina, matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan dekaanina ja professorina.

Hämäläinen aloittaa uudessa kaksivuotisessa tehtävässään vuoden 2020 alussa. Unifin puheenjohtajana hän seuraa kautensa päättävää Itä-Suomen yliopiston rehtoria Jukka Mönkköstä.

Puheenjohtajavalinta tehtiin Unifin valtuutettujen syysvuosikokouksessa Helsingissä 20.11.2019. Lisäksi kokouksessa valittiin yhdistykselle uusi hallitus. Sen jäseniksi nousevat Turun yliopiston rehtori Jukka Kola, Helsingin yliopiston rehtori Jari Niemelä, Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls ja Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi.

Unifin valtuutettujen kokousten puheenjohtajaksi valittiin Åbo Akademin rehtori Moira von Wright.

Lisätietoja

Keijo Hämäläinen
+358 (0) 400 247 435 (rehtorin assistentti Anna Rantanen)

Jaa:

Lisää ajankohtaisia asioita

 | Tiedotteet ja uutiset

Yliopistojen valintakokeet uudistuvat 2025 – luonnos uudesta valintakoekokonaisuudesta nyt käsittelyssä yliopistoissa

Jatkossa samalla valintakokeella voi hakea useammalle eri koulutusalalle ja eri yliopistoihin. Uudistuksen myötä valintakokeiden määrä vähenee merkittävästi. Tämä mahdollistaa valintojen aikataulun...

 | Tiedotteet ja uutiset

VM:n kehysesitys ei sisällä yllätyksiä

Valtiovarainministeriö julkaisi eilen ehdotuksensa valtiontalouden kehyksiksi vuosille 2025–2028. Ehdotus ei sisällä yllätyksiä yliopistojen kannalta. T&K-rahoituksen kasvattaminen suunnitellusti näkyy VM:n ehdotuksessa, mutta varsinaisesti rahoituksesta...

 | Tiedotteet ja uutiset

Väitöskirjatutkijoiden rekrytointi tohtorikoulutuspilottiin käynnistyy pian

Opetus- ja kulttuuriministeriö valitsi tohtorikoulutuspilotista rahoitettavat tutkimusalakohtaiset konsortiot Suomen Akatemian teettämän ulkopuolisen arvioinnin pohjalta viime viikolla. Väitöskirjatutkijoiden rekrytointi pilottiin alkaa kevättalven...