Hyppää sisältöön

Unifin toiminnanjohtaja vaihtuu – ”Nyt on aika kääntää uusi sivu elämässä”

 | Tiedotteet ja uutiset

Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry:n toiminnanjohtaja Leena Wahlfors on irtisanoutunut 20.11. alkaen siirtyäkseen toisiin tehtäviin. Wahlfors on työskennellyt järjestön toiminnanjohtajana vuodesta 2014 lähtien.

– Olen tehnyt työtä Unifille lähes kuusi vuotta. Se on ollut todella hienoa aikaa, ja olen saanut työskennellä upeiden ihmisten kanssa. Henkilökohtaisen pohdinnan jälkeen olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että nyt on aika kääntää uusi sivu elämässä. Olen jo pitkään kypsytellyt ajatusta, että hyödyntäisin osaamistani ja kokemustani vähän eri näkökulmasta täydentävän koulutuksen avulla. Tapahtumat omassa ja lähimmäisteni elämässä kuluneen vuoden aikana ovat opettaneet, että on korkea aika ryhtyä tekemään haaveesta totta, Wahlfors toteaa.

Wahlforsin johdolla Unifi on vahvistanut asemaansa korkeakoulu- ja tiedepoliittisena vaikuttajana sekä toteuttanut useita merkittäviä hankkeita. Myös yliopistojen välinen yhteistyö on tiivistynyt monin tavoin. Viime vuodet koulutusleikkauksineen ovat olleet korkeakouluille taloudellisesti haastavaa aikaa, minkä vuoksi Unifin merkitys yhdistävänä voimana on korostunut entisestään.

– Leenan aikana Unifista on kasvanut merkittävä korkeakoulupoliittinen toimija ja yliopistojen yhteinen ääni. Toivomme, että tämä hyvä kehitys saa jatkua myös tulevaisuudessa. Haluan kiittää koko hallituksen puolesta Leenaa ansiokkaasta työstä toiminnanjohtajana sekä toivottaa onnea ja menestystä uusiin haasteisiin, toteaa Unifin hallituksen puheenjohtaja Jukka Mönkkönen.

Myös yhdistyksen sihteeristö kiittää lämpimästi Wahlforsia yhteisistä vuosista ja toivottaa onnea tuleviin tehtäviin.

Uuden toiminnanjohtajan haku käynnistyy välittömästi. Unifin va. toiminnanjohtajana toimii kehittämispäällikkö Eeva Nyrövaara.

Jaa:

Lisää ajankohtaisia asioita

 | Tiedotteet ja uutiset

Opiskelijoiden toimeentulon leikkaukset voivat vaikeuttaa koulutustason nostoa

Unifi pitää hyvänä uutisena, että isojen säästöpaineiden keskellä hallitus piti kiinni T&K-rahoituslain mukaisesta T&K-panosten lisäyksestä, eikä leikannut korkeakoulujen rahoitusta. Kehysriihessä tehdyt opiskelijoiden toimeentuloon kohdistuvat päätökset kuitenkin huolettavat yliopistojen...

 | Tiedotteet ja uutiset

T&K-toiminnan merkitys nähtiin kehysriihessä

Hallitus sitoutui kehysriihessä tutkimus- ja kehittämisrahoituksen kasvattamiseen aiemmin päätetyn mukaisesti. Rahoitusta suunnataan tulevina vuosina erityisesti Business Finlandin ja Suomen Akatemian kautta....

 | Tiedotteet ja uutiset

Tutkimus ja koulutus antavat pohjan talouskasvulle

Hallitus on aloittanut tänään neuvottelut julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2025–2028. Neuvotteluja leimaavat suuret säästöpaineet, mutta luvassa on myös kasvulinjauksia. Tutkimus- ja...