Hyppää sisältöön

Unifin toiminnanjohtajaksi Tanja Risikko – ”Tutkimuksen ja koulutuksen vahvana puolestapuhujana hän on erinomainen valinta tehtävään”

 | Tiedotteet ja uutiset

Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry:n toiminnanjohtajaksi on valittu tekniikan tohtori Tanja Risikko. Unifin hallitus teki valinnasta yksimielisen päätöksen kokouksessaan keskiviikkona 12.2.2020.

Risikko tulee johtamaan yhdistyksen toimintaa ja tukemaan yliopistojen välistä, jatkuvasti lisääntyvää yhteistyötä. Unifin tavoitteena on vahvistaa yliopistokentän roolia tiede-, koulutus- ja innovaatiopoliittisessa keskustelussa ja päätöksenteossa.

– On todella hienoa, että Unifi saa toiminnanjohtajaksi laajasti koko korkeakoulu- ja tiedelaitoskenttää tuntevan johtamisen ammattilaisen. Tanja Risikolla on pitkä kokemus vaikuttamisesta yhteiskunnallisissa verkostoissa ja kyky muodostaa ja edistää yhteisiä näkemyksiä moniäänisissä ympäristöissä. Tutkimuksen ja koulutuksen yhteiskunnallisen merkityksen vahvana puolestapuhujana hän on erinomainen valinta tehtävään, toteaa Unifin puheenjohtaja, rehtori Keijo Hämäläinen.

– Unifi on tiede- ja korkeakoulupolitiikan kentällä arvostettu toimija. Olen erittäin ilahtunut, että pääsen uudessa tehtävässäni tuomaan esille yliopistojen ääntä, rakentamaan yhteistyötä ja johtamaan vahvaa asiantuntijatiimiä. Uskon, että kokemukseni verkostojohtamisesta ja yhteiskunnallisesta vuorovaikutuksesta ovat tehtävässä hyödyksi, kertoo toiminnanjohtajaksi valittu Tanja Risikko.

Risikko siirtyy uuteen tehtäväänsä Kokkolan yliopistokeskuksen Chydeniuksen johtajan paikalta. Hän on tehnyt pitkän uran niin yliopistokentällä kuin myös ammattikorkeakoulu- ja tutkimuslaitossektoreilla.

Risikko aloittaa tehtävässään huhtikuun aikana ja päätoimisesti 1.5.2020.

Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry:n jäseniä ovat kaikki laissa mainitut 13 yliopistoa ja Maanpuolustuskorkeakoulu. Yhdistys edistää yliopistojen yhteistyötä ja tuo esiin yhteisiä kantoja keskeisissä tutkimus- ja koulutuspolitiikan kysymyksissä.

Unifin toiminnanjohtajaksi on valittu tekniikan tohtori Tanja Risikko. Kuva: Tarja Jakobsén

Lisätietoja

Keijo Hämäläinen
Puheenjohtaja
Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry
puh. 040 024 7435

Tanja Risikko
Tuleva toiminnanjohtaja
Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry
puh. 040 195 2037

Jaa:

Lisää ajankohtaisia asioita

 | Tiedotteet ja uutiset

Opiskelijoiden toimeentulon leikkaukset voivat vaikeuttaa koulutustason nostoa

Unifi pitää hyvänä uutisena, että isojen säästöpaineiden keskellä hallitus piti kiinni T&K-rahoituslain mukaisesta T&K-panosten lisäyksestä, eikä leikannut korkeakoulujen rahoitusta. Kehysriihessä tehdyt opiskelijoiden toimeentuloon kohdistuvat päätökset kuitenkin huolettavat yliopistojen...

 | Tiedotteet ja uutiset

T&K-toiminnan merkitys nähtiin kehysriihessä

Hallitus sitoutui kehysriihessä tutkimus- ja kehittämisrahoituksen kasvattamiseen aiemmin päätetyn mukaisesti. Rahoitusta suunnataan tulevina vuosina erityisesti Business Finlandin ja Suomen Akatemian kautta....

 | Tiedotteet ja uutiset

Tutkimus ja koulutus antavat pohjan talouskasvulle

Hallitus on aloittanut tänään neuvottelut julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2025–2028. Neuvotteluja leimaavat suuret säästöpaineet, mutta luvassa on myös kasvulinjauksia. Tutkimus- ja...