Hyppää sisältöön

UNIFIn vararehtorikokous on sopinut ylioppilastutkinnon pisteytystyökalun käytöstä

 | Uutisjutut

UNIFIn vararehtorikokous on sopinut Opiskelijavalintojen uudistamishankkeen esittämän ylioppilastutkinnon pisteytystyökalun käytöstä vuosien 2020–2022 opiskelijavalinnassa. Asiaa käsiteltiin 14.2. järjestetyssä kokouksessa.

Seuraavaksi yliopistojen koulutusalat ryhtyvät keskustelemaan siitä, miten kukin ala soveltaa työkalua. Todistusvalinnan alakohtaiset kriteerit kerrotaan kevään lopulla.

Lisää tietoa pisteytystyökalusta ja muutoksista, joita siihen tehtiin yliopistojen lausuntojen perusteella, löytyy hankkeen kotisivuilta:

http://oha-forum.fi/hankkeet/karkihanke/ylioppilastutkinnon-hyodyntaminen-opiskelijavalinnassa/ylioppilastutkinnon-pisteytys-todistusvalinnassa-etenee-yliopistoissa/

Vararehtorikokouksessa käsiteltiin lisäksi opiskelijavalintojen aikatauluja vuosina 2019 ja 2020 sekä alakohtaisen valintayhteistyön edistämistä. Todettiin, että yhteistyö on edennyt hyvin ja keskusteluja sen käynnistämisestä käydään useilla aloilla.

Muita käsiteltyjä asioita olivat koulutuksen turvallisuuden parantamiseen tähtäävä SORA-lainsäädäntö ja lukiouudistus, jonka tavoitteena on muun muassa sujuvoittaa opiskelijoiden siirtymistä toiselta asteelta korkeakouluihin.

Esitys uudeksi lukiolaiksi on parhaillaan lausuttavana yliopistoissa. Vararehtorikokous keskusteli lukioiden ja korkeakoulujen välisestä yhteistyöstä lakiesityksen näkökulmasta.

Jaa:

Lisää ajankohtaisia asioita

 | Uutisjutut

Kandipalaute- ja uraseurantakyselyiden tulosten julkistustilaisuus lähenee

Kandipalaute- ja uraseurantakyselyiden analysointi- ja raportointihankkeen tulosten julkistustilaisuus järjestetään perjantaina 15.10.21 klo 14-15.30 Zoomissa. Tilaisuudessa esitellään kyselyiden aineistoista vuosilta 2018-2020 toteutetun...

 | Uutisjutut

Unifin toimisto sulkeutuu kesälomien ajaksi

Unifin toimisto hiljenee, kun sihteeristö jää kesälomalle. Palaamme tehtäviemme ääreen jälleen 9.8. Kiireelliset sähköpostit kannattaa lähettää osoitteeseen unifi@unifi.fi, jota seuraamme satunnaisesti...

 | Uutisjutut

Viisi tavoitetta tki-rahoituksen tulevaisuudelle

Pääministeri Sanna Marinin kokoon kutsuman parlamentaarisen TKI-ryhmän työ on käynnistymässä. Tavoitteena on saada aikaiseksi yli hallituskausien ulottuva sitoutuminen tutkimus-, kehittämis- ja...