Hyppää sisältöön

Voiko tekoäly auttaa meitä tekemään viisaita päätöksiä tai pitämään stressitasot kurissa? Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Tiedekulman paneelikeskustelussa

 | Tiedotteet

Tekoälystä puhutaan paljon työelämän ja teknologian näkökulmasta, mutta minkälaisia mullistavia vaikutuksia sillä on ihmisten tavalliseen arkielämään? Tätä kartoitetaan Mitä älyä tekoälyssä? -paneelikeskustelussa, jonka UNIFI ja Sivistystyönantajat järjestävät Helsingin yliopiston Tiedekulmassa keskiviikkona 26.9.

– Tekoäly on niin merkittävä ilmiö, että haluamme omalta osaltamme olla edistämässä siitä käytävää kansalaiskeskustelua ja tuoda esiin tärkeitä näkökohtia myös poliittisen päätöksenteon tueksi, kertoo Suomen yliopistojen rehtorineuvoston toiminnanjohtaja Leena Wahlfors.

Paneelissa tarkastellaan muun muassa sitä, voiko tekoäly auttaa meitä tekemään viisaita päätöksiä, tulemaan toimeen toistemme kanssa ja pitämään huolta terveydestämme. Ratkaiseeko Google-haku tulevaisuudessa moraaliset ongelmat ja voiko mutkikkaat oikeusjutut antaa tekoälyn hoidettavaksi?

Keskustelemassa aiheesta ovat Rauhankone-teoksen kirjoittanut professori Timo Honkela, suomalaisia kouluttavassa tekoälyhaasteessa mukana olevan Reaktorin johtaja Hanna Hagström, tekoälyn moraalia tarkastellut filosofian professori Arto Laitinen, teknologian mahdollisuuksia viranomaistoiminnassa tutkiva tohtorikoulutettava Jenni Hakkarainen ja hyvinvointi- ja terveyssovelluksiin perehtynyt tietotekniikan professori Pekka Neittaanmäki. Paneelin juontaa Tiede-lehden päätoimittaja Jukka Ruukki.

– Tällä joukolla saadaan varmasti aikaiseksi mielenkiintoinen ja avartava keskustelu. Toivottavasti meillä on paneelin jälkeen myös parempi käsitys siitä, minkälaisia taitoja itse kunkin pitäisi opetella pystyäkseen hyödyntämään tekoälyn mahdollisuuksia, sanoo Sivistystyönantajien toimitusjohtaja Teemu Hassinen.

Paneeli järjestetään Tiedekulmassa 26.9. kello 14-16, ja tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. Keskustelua pystyy seuraamaan myös verkosta livelähetyksenä. Linkki ilmestyy lähiaikoina tapahtuman Facebook-sivuille osoitteeseen https://www.facebook.com/events/272727683559778/.

Tervetuloa viettämään kiintoisa kaksituntinen tekoälypohdintojen parissa!

Lisätietoja:

Anna Humalamäki
viestinnän asiantuntija
Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry
puh. 050 501 0559

Piia Alvesalo
viestintäpäällikkö
Sivistystyönantajat
puh. 040 860 9233

Jaa:

Lisää ajankohtaisia asioita

 | Tiedotteet

Akava, Arene ja Unifi vaativat koulutuksen pitkän aikavälin rahoitussuunnitelmaa hallitusohjelmaan

Tiedote 2.2.2023 kello 8.30 Akava, Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ja Suomen yliopistojen rehtorineuvosto Unifi esittävät uuden, koulutuksen pitkän aikavälin rahoitussuunnitelman kirjaamista seuraavan...

 | Tiedotteet

Pääpuolueet yliopistojen ja Unifin vaalipaneelissa 8.2. klo 16-17.30

Kaikki suomalaiset yliopistot ja Suomen yliopistojen rehtorineuvosto Unifi ry järjestävät Miljardikuopasta uuteen nousuun – yliopistojen suuren vaalikeskustelun pääpuolueille keskiviikkona 8.2.2023 klo...

 | Tiedotteet

Korkeakoulujen ja yritysten yhteistyötä tarvitaan lisää

Korkeakoulujen ja yritysten yhteistyötä tarvitaan lisää liiketoiminnan kestävään uudistamiseen ja innovaatioiden lisäämiseen. Näin toteavat ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene, Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI...