Hyppää sisältöön

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.unifi.fi ja on laadittu 21.09.2020 ja päivitetty 16.11.2022.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset suurelta osin. Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry:n arvioinnin mukaan www.unifi.fi täyttää suurelta osin digipalvelulain asettamat kriittiset saavutettavuusvaatimukset, eli WCAG 2.1 A ja AA -tasojen kriteerit.

Osa sivuston vanhasta sisällöstä, kuten pdf-tiedostoista tai muista ladattavista materiaaleista, ei täytä saavutettavuusvaatimuksia esimerkiksi alt-tekstien osalta. Jatkossa otamme saavutettavuusvaatimukset myös vastaavissa sisällöissä huomioon.

Ei kuulu lainsäädännön piiriin

  • toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018.
  • video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020.

Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry:n verkkosivut eivät täytä WCAG 2.1:n AAA-tason kriteereitä. Näitä ovat esimerkiksi viittomakielinen tulkkaus ja pidennetty kuvailutulkkaus. Lisäksi Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry:n tallenteet ja Youtube-videot, jotka ovat julkaistu ennen digipalvelulain voimaantuloa, eivät ole tekstitettyjä. Laki ei vaadi videoiden tekstittämistä takautuvasti. Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry tekstittää kaikki digipalvelulain voimaantulon jälkeen ilmestyvät video- ja äänitallenteet.

Tavoitteenamme on mahdollisimman korkea saavutettavuuden taso. Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry edellyttää työntekijöiltään saavutettavuuden huomioimista kaikessa sisällöntuotannossa.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Lähetä meille sähköpostia unifi(at)unifi.fi ja kerro, mitä puutteita huomasit.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Jaa: