Hyppää sisältöön

Pääpuolueet yliopistojen ja Unifin vaalipaneelissa 8.2. klo 16-17.30

 | Tiedotteet ja uutiset

Kaikki suomalaiset yliopistot ja Suomen yliopistojen rehtorineuvosto Unifi ry järjestävät Miljardikuopasta uuteen nousuun – yliopistojen suuren vaalikeskustelun pääpuolueille keskiviikkona 8.2.2023 klo 16-17.30 Helsingin yliopiston päärakennuksen juhlasalissa (Aleksanterinkatu 5). Keskustelua voi seurata myös verkossa.   

Suomi kamppailee vakavien haasteiden kanssa. Väestö ikääntyy, osaajista on pula ja julkinen velka kasvaa. Se panostammeko nyt tutkimukseen ja osaamiseen ratkaisee Suomen tulevaisuuden suunnan. Tiede, koulutus ja sivistys vahvistavat maamme hyvinvointia, kilpailukykyä ja kriisinkestävyyttä. Tutkimus ja osaaminen ovat kestävän talouden kasvualusta.

Millaisiin panostuksiin puolueet ovat valmiita seuraavalla hallituskaudella? Miten koulutustaso ja osaaminen saadaan nousuun? Mihin tarvittavat TKI-toimet kannattaa kohdentaa?

Keskusteluun osallistuvat Anders Adlercreutz (RKP), Li Andersson (VAS), Sari Essayah (KD), Petri Honkonen (KESK), Antti Lindtman (SDP), Maria Ohisalo (VIHR), Sakari Puisto (PS) ja Paula Risikko (KOK).

Päättäjiä keskustelussa kirittävät puheenvuoroillaan näyttelijä, professori Elina Knihtilä, taloustieteilijä Sixten Korkman sekä SYL:n hallituksen puheenjohtaja Lotta Leinonen. Keskustelun juontaa toimittaja Seija Vaaherkumpu.

Ilmoittaudu tapahtumaan täällä.

Tutustu myös Unifin hallitusohjelmatavoitteisiin.

Lisätietoja: Jenni Koistinen, jenni.koistinen@unifi.fi / 050 5506122


Jaa:

Lisää ajankohtaisia asioita

 | Tiedotteet ja uutiset

T&K-lisärahoitusta on kohdennettava myös yliopistojen T&K-toimintaan 

Valtion T&K-rahoituksen käytön toisessa monivuotisessa suunnitelmassa on tunnistettu oleelliset asiat. Uutta luovan tutkimuksen ja siitä ponnistavien innovaatioiden sekä vahvan tutkimuspohjan rakentamisen...

 | Tiedotteet ja uutiset

EU:n tulee pitää kiinni vapaan tieteen ja institutionaalisen autonomian perusarvoista  

Unifin tulevalle EU-parlamentille ja komissiolle suunnattuja keskeisiä viestejä käsittelevässä tiedotesarjassa paneudumme tällä kertaa viestiin, joka korostaa eurooppalaisen arvopohjan tärkeyttä: Vapaa tiede...

 | Tiedotteet ja uutiset

Eettinen ohjeistus käyttöön korkeakoulujen kansainväliseen opiskelijarekrytointiin

Suomalaiset korkeakoulut ovat yhdessä luoneet kansainvälisen koulutusagenttien eettisen ohjeistuksen, jonka tarkoituksena on luoda pelisäännöt kansainvälisen opiskelijarekrytoinnin parissa toimiville koulutusagenteille ja muille...