Hyppää sisältöön

Digivisio 2030 -hankkeen rahoitushakemus jätetty ja hanketoimistosopimus hyväksytty

 | Tiedotteet ja uutiset

Digivisiohankkeen ohjausryhmä on yhteistyössä korkeakoulujen kanssa valmistellut ja jättänyt syyskuussa rahoitushakemuksen opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustushakuun. Hanketoimistosopimus CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy:n kanssa on hyväksytty, ja hanketoimiston toiminta käynnistyy syksyn aikana.

Rahoitushakemus jätetty OKM:lle

Digivisio 2030 -hanke jätti 15.9. hakemuksen opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustushakuun ”Kohti parempaa oppimista, osaamista ja digitaalista edelläkävijyyttä: Korkeakoulutuksen digitaalinen palveluympäristö ja sitä tukevan korkeakoulupedagogisen ja ohjausosaamisen kehittäminen”.

Rahoitushakemusluonnos oli kommenttikierroksella kaikissa korkeakouluissa elokuussa, ja sitä käsiteltiin myös digivision yleiskokouksessa syyskuun ensimmäisellä viikolla. Haussa voidaan myöntää erityisavustuksena enintään 20 miljoonaa euroa tavoitteen mukaiseen toimintaan. Ministeriö on ilmoittanut, että päätökset pyritään tekemään lokakuussa 2020. Hanke kiittää korkeakouluja aktiivisesta kommentoinnista ja hyvästä yhteistyöstä hakemuksen valmistelussa. Tutustu rahoitushakemukseen Digivisio 2030 -hankkeen verkkosivuilla. 

Hankejohtajan rekrytointi loppusuoralla ja hanketoimiston toiminta käynnistyy 

Hankejohtajahaku päättyi elokuussa ja rekrytointiprosessi on edennyt loppusuoralle. Hankejohtajan valinnasta tiedotetaan lähiaikoina.

Neuvottelut hanketoimiston perustamisesta CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy:n kanssa on viety onnistuneesti päätökseen. Hanketoimisto toimii CSC:n organisaatiossa hankejohtajan ohjauksessa hyödyntäen tarvittaessa ulkopuolisia palveluja. Hankejohtaja raportoi digivision ohjausryhmälle. Hankejohtajan ensimmäisinä työtehtävinä on organisoida hanketoimiston toiminta ja käynnistää prosessi Digivisio 2030 -tiekarttojen täsmentämiseksi seuraaville vuosille korkeakouluyhteisön kanssa.

Digivision aloitustyöpaja järjestettiin 14.8.

Digivisio 2030 -hankkeen aloitustyöpaja 14.8.2020 kokosi yhteen lähes sata opiskelun, opetuksen ja koulutuksen sekä työelämän asiantuntijaa ideoimaan erilaisten oppijaprofiilien polkuja sekä niiden mahdollistajia. Ennakkoon luoduissa oppijaprofiileissa oli kuvattu eri elämäntilanteissa olevia oppijoita, jotka korkeakoulutuksen eri muotoja hyödyntämällä löytävät omaan tilanteeseen sopivia tapoja kehittää osaamistaan. Oppijaprofiileille kirjoitettujen tavoitteiden, tarpeiden ja haasteiden kautta työpajan osallistujat loivat oppijaprofiileille polkuja tunnistaen yhdessä niitä mahdollistajia, jotka tulevaisuudessa luovat edellytykset oppijalähtöiselle korkeakoulutukselle.

Työpajan tuotoksia jatkotyöstetään ja hyödynnetään syksyn aikana Digivisio 2030 -hankkeen valmistelussa ja seuraavien vuosien kehityksen tiekarttojen suunnittelussa. Tutustu työpajan tuotoksiin Digivisio 2030 -hankkeen verkkosivuilla.

Tulevat tapahtumat

Digivisio 2030 -hanke järjestää seuraavan webinaarin ajankohtaisista asioista lokakuun lopussa. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan mahdollisimman pian.

Viestintä hankevalmistelusta

Hankkeesta viestitään digivisio2030.fi -sivuston kautta sekä Unifin ja Arenen välityksellä.

Jaa:

Lisää ajankohtaisia asioita

 | Tiedotteet ja uutiset

Yliopistojen valintakokeet uudistuvat 2025 – luonnos uudesta valintakoekokonaisuudesta nyt käsittelyssä yliopistoissa

Jatkossa samalla valintakokeella voi hakea useammalle eri koulutusalalle ja eri yliopistoihin. Uudistuksen myötä valintakokeiden määrä vähenee merkittävästi. Tämä mahdollistaa valintojen aikataulun...

 | Tiedotteet ja uutiset

VM:n kehysesitys ei sisällä yllätyksiä

Valtiovarainministeriö julkaisi eilen ehdotuksensa valtiontalouden kehyksiksi vuosille 2025–2028. Ehdotus ei sisällä yllätyksiä yliopistojen kannalta. T&K-rahoituksen kasvattaminen suunnitellusti näkyy VM:n ehdotuksessa, mutta varsinaisesti rahoituksesta...

 | Tiedotteet ja uutiset

Väitöskirjatutkijoiden rekrytointi tohtorikoulutuspilottiin käynnistyy pian

Opetus- ja kulttuuriministeriö valitsi tohtorikoulutuspilotista rahoitettavat tutkimusalakohtaiset konsortiot Suomen Akatemian teettämän ulkopuolisen arvioinnin pohjalta viime viikolla. Väitöskirjatutkijoiden rekrytointi pilottiin alkaa kevättalven...