Hyppää sisältöön

Tietoa meistä

Mikä Unifi?

Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry, eli tuttavallisemmin Unifi, edistää yliopistojen yhteistyötä ja vahvistaa niiden toimintaedellytyksiä. Unifi valmistelee yliopistojen yhteisiä kantoja keskeisissä tutkimus- ja koulutuspolitiikan kysymyksissä ja vaikuttaa tutkimus- ja koulutuspolitiikkaan sekä päätöksentekoon. Vahvistamme myös yliopistojen roolia yhteiskuntakeskustelun tärkeänä osapuolena. Jäseniämme ovat kaikki laissa mainitut 13 yliopistoa ja Maanpuolustuskorkeakoulu.

Päätöksenteko

Unifin ylin päätösvalta on jäsenyliopistojen valitsemilla valtuutetuilla, jotka kokoontuvat vähintään kaksi kertaa vuodessa. Yhdistyksen asioita hoitaa viisijäseninen hallitus, joka kokoontuu kuukausittain ja voi kutsua koolle myös rehtorien kokouksia. Hallituksen puheenjohtajana toimii kaudella 2024-2025 Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä.

Yhdistyksen toiminta

Yhdistyksen toiminnasta vastaa sihteeristö, jonka yhteystiedot löydät täältä. Tahdotko tutustua Unifin toimintaan tarkemmin? Lisää tietoa tarjoavat Unifin säännöt ja strategia.

Jaa: