Hyppää sisältöön

Unifi haluaa turvata vahvan koulutus- ja tiedeyhteistyön Britannian kanssa – ”Yhteistyösopimuksen varmistaminen Brexitin toteuduttua on äärimmäisen tärkeää”

 | Tiedotteet ja uutiset

Suomen yliopistojen rehtorineuvosto Unifi on mukana laajassa rintamassa varmistamassa, että brittiläinen tiedeyhteisö säilyisi eurooppalaisen tiedeyhteisön ytimessä.

Tukeakseen asiaa Unifi on allekirjoittanut kannanoton, jonka tavoitteena on varmistaa, että vahva eurooppalainen tiede- ja koulutusyhteistyö Britannian kanssa jatkuu myös Brexitin jälkeen. Kannanoton on allekirjoittanut yhteensä 36 organisaatiota, joiden joukossa ovat muun muassa European University Association EUA ja kaikki pohjoismaiset rehtorineuvostot.

Allekirjoittajat vetoavat kansallisiin hallituksiin ja Euroopan komissioon, jotta Britannia pidettäisiin täysimääräisesti mukana EU:n keskeisissä tiede- ja koulutusohjelmissa Erasmus+ ja Horizon Europe. Sopimus tästä tulisi saada aikaiseksi vuoden 2020 loppuun mennessä.

Unifin puheenjohtaja Keijo Hämäläinen katsoo, että sopimuksen varmistaminen on äärimmäisen tärkeää.

– Tiivis eurooppalainen tiede- ja koulutusyhteistyö on vahvuutemme, josta meidän täytyy pitää kiinni myös Brexitin jälkeen. Britannian säilyttäminen mukana näissä keskeisissä ohjelmissa tukee yhteisiä tiede-, infrastruktuuri- ja innovaatiohankkeita sekä opiskelijaliikkuvuutta ylläpitäen vahvaa eurooppalaista verkostoa. Tämä on niin Suomen kuin koko Euroopan unionin etu, Hämäläinen toteaa.

Britannian ero EU:sta toteutuu tänään 31. tammikuuta. Sen jälkeen alkaa vuoden loppuun asti kestävä siirtymäkausi, jonka aikana Britannia on edelleen täysivaltainen jäsen Erasmus+ ja Horizon 2020 -ohjelmissa. Neuvottelut EU:n ja Britannian tulevasta suhteesta on tarkoitus käydä vuoden 2020 loppuun mennessä.

Lue koko kannanotto Universities UK:n nettisivuilta.

Lisätietoja:

Keijo Hämäläinen
Puheenjohtaja
Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry
puh. +358 (0) 400 247 435

Jaa:

Lisää ajankohtaisia asioita

 | Tiedotteet ja uutiset

Sari Lindblom ja Keijo Hämäläinen: Yliopistojen vaikuttavuus on laajaa

Yliopistojen toiminnan vaikuttavuus ulottuu laajalle ja uudistaa yhteiskuntaa, toteavat Helsingin yliopiston rehtoriksi seuraavalle viisivuotiskaudelle nimitetty Sari Lindblom ja Tampereen yliopiston rehtorina...

 | Tiedotteet ja uutiset

Yliopistot korjaavat virheelliset valinnat kevään 2023 yhteisvalinnassa

Opintopolku-palvelussa tapahtuneen ensikertalaisuustietojen siirtymiseen liittyvän virheen vuoksi osaa yhteisvalinnan ei-ensikertalaisista hakijoista on käsitelty ensikertalaisina, ja heille on myönnetty opiskelupaikka todistusvalinnassa virheellisesti....

 | Tiedotteet ja uutiset

UNIFI ja OAJ: Yliopistoilla on valmius vastata varhaiskasvatuksen osaajapulaan – kelpoisuusvaatimuksista tärkeää pitää kiinni

Yliopistoilla on valmius kouluttaa tarvittava määrä varhaiskasvatuksen opettajia sekä kasvatustieteen maistereita. Varhaiskasvatuslain avaaminen ja kelpoisuusvaatimuksista tinkiminen ei osaajapulaa ratkaisisi, toteavat Suomen...