Hyppää sisältöön

Unifin virtuaaliseminaari järjestetään tänään – sadat yliopistolaiset kokoontuvat vauhdittamaan kestävää kehitystä

 | Tiedotteet ja uutiset

Yliopistoyhteisölle suunnatun seminaarin tavoitteena on edistää hiilineutraaliutta ja kestävän kehityksen koulutusta. Seuraa tapahtuman keskustelua Twitterissä #UNIFIkeke2020-tunnisteella!

Tiivistyvää yhteistyötä, hyvien ideoiden jakamista ja tutustumista eri yliopistojen toimenpiteisiin – tätä kaikkea sisältää virtuaalinen kestävyys- ja vastuullisuusseminaari, jonka Suomen yliopistojen rehtorineuvosto Unifi ja Turun yliopisto tänään 25.9. järjestävät. Tapahtuma on herättänyt runsaasti kiinnostusta. Mukaan on ilmoittautunut yli 400 henkilöä eri puolilta Suomea, joukossa niin yliopistojen opiskelijoita, henkilökuntaa kuin sidosryhmienkin edustajia.

– Olemme ilahtuneita siitä, että näin moni tahtoo antaa panoksensa yhteiseen kestävyys- ja vastuullisuustyöhön. Meillä on erinomaiset edellytykset nostaa yliopistot näissä teemoissa kokoaan suuremmiksi toimijoiksi ja näyttää suuntaa yhteiskunnan uudistumiselle. Seminaaripäivän aikana osallistujat saavat myös ideoita siihen, miten he voivat vauhdittaa hiilineutraaliutta ja kestävän kehityksen koulutusta omissa organisaatioissaan, toteaa Unifin kestävyys- ja vastuullisuustyöryhmän puheenjohtaja, vararehtori Tom Böhling.

Seminaaripäivän aikana kuullaan laaja kattaus puheenvuoroja. Päivän teemasta alustavat muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtaja Tapio Hautamäki ja Oslon yliopiston kestävän kehityksen johtaja Øystein Liverød. Varsinainen hiilineutraaliuteen ja kestävän kehityksen koulutukseen keskittyvä työ tapahtuu pienryhmissä, joissa pohditaan muun muassa matkustamista, kiinteistöjä ja tiedekasvatuksen mahdollisuuksia.

Yliopistojen yhteiset teesit julkaistaan pian

Seminaaripäivän toivotaan edistävän myös Unifin kestävän kehityksen teesityötä, joka on parhaillaan käynnissä. Teesien suunnittelu aloitettiin syksyllä 2019 Maanpuolustuskorkeakoululla järjestetyssä keke-bootcampissa, ja valmis kokonaisuus julkaistaan marraskuun lopulla.

– Odotamme, että saamme seminaarista hyviä näkemyksiä työn viimeistelyyn. Kun teesit lopulta julkaistaan, ne toivottavasti herättävät vilkasta keskustelua niin yliopistoyhteisössä kuin yhteiskunnassa laajemminkin, Böhling sanoo.

Kekeseminaaria voi seurata tänään kello 9–16 Twitterissä aihetunnisteella #UNIFIkeke2020. Tviittaa oma kommenttisi keskustelun jatkoksi!

Jaa:

Lisää ajankohtaisia asioita

 | Tiedotteet ja uutiset

Yliopistojen valintakokeet uudistuvat 2025 – luonnos uudesta valintakoekokonaisuudesta nyt käsittelyssä yliopistoissa

Jatkossa samalla valintakokeella voi hakea useammalle eri koulutusalalle ja eri yliopistoihin. Uudistuksen myötä valintakokeiden määrä vähenee merkittävästi. Tämä mahdollistaa valintojen aikataulun...

 | Tiedotteet ja uutiset

VM:n kehysesitys ei sisällä yllätyksiä

Valtiovarainministeriö julkaisi eilen ehdotuksensa valtiontalouden kehyksiksi vuosille 2025–2028. Ehdotus ei sisällä yllätyksiä yliopistojen kannalta. T&K-rahoituksen kasvattaminen suunnitellusti näkyy VM:n ehdotuksessa, mutta varsinaisesti rahoituksesta...

 | Tiedotteet ja uutiset

Väitöskirjatutkijoiden rekrytointi tohtorikoulutuspilottiin käynnistyy pian

Opetus- ja kulttuuriministeriö valitsi tohtorikoulutuspilotista rahoitettavat tutkimusalakohtaiset konsortiot Suomen Akatemian teettämän ulkopuolisen arvioinnin pohjalta viime viikolla. Väitöskirjatutkijoiden rekrytointi pilottiin alkaa kevättalven...