Hyppää sisältöön

Yliopistojen yhteinen kestävyys-bootcamp lähestyy – mistä on kyse?

 | Tiedotteet ja uutiset

Helsingin Santahaminassa on luvassa mielenkiintoista ohjelmaa, kun yliopistoyhteisön edustajat kokoontuvat kestävyyden ja vastuullisuuden työpajaan Maanpuolustuskorkeakoulun kampukselle perjantaina 13.9. Tapahtuman järjestää Unifin keke-työryhmä, joka aloitti toimintansa vuoden alussa. Työpajan viestintää voi seurata Twitterissä tunnisteella #kekebootcamp.

Miksi työpaja järjestetään?

Ideana on innostaa yliopistoja yhteiseen toimintaan kestävyyden ja vastuullisuuden edistämisessä sekä muotoilla kunnianhimoisia tavoitteita. Yliopistot tahtovat luoda yhteisen vision siitä, mikä on niiden rooli näissä tärkeissä asioissa. Työssä tukeudutaan YK:n määrittelemiin kestävän kehityksen tavoitteisiin, joihin kuuluu esimerkiksi äärimmäisen köyhyyden poistaminen sekä ympäristön, talouden ja ihmisen tasavertainen huomioon ottaminen.

Ketkä tapahtumaan osallistuvat?

Työpajassa on mukana opiskelijoita, tutkijoita, hallinnon edustajia ja johtajia eri yliopistoista. Kaiken kaikkiaan bootcampiin osallistuu 50–60 henkilöä. Työpajatyöskentelyä ohjaavat Demos Helsingin asiantuntijat.

Minkälaista tietoa osallistujat saavat vietäväksi kotiyliopistoihinsa?

Kuusituntisen bootcampin tavoitteena on, että osallistujien ymmärrys muissa yliopistoissa tehtävästä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen työstä sekä siihen liittyvistä haasteista lisääntyy. Päivän jälkeen osallistujat ovat vahvasti sitoutuneita edistämään yhteistä visiota. Yliopistokentän yhteistyö tiivistyy, kun toimijoiden välille syntyy uusia yhteyksiä.

Bootcampissa määritellään myös konkreettisia toimenpiteitä vision edistämiseksi. Lisäksi kartoitetaan, mitä kestävyyden ja vastuullisuuden asioita yliopistot voivat itsenäisesti viedä eteenpäin ja mihin ne tarvitsevat muiden yhteiskunnan toimijoiden apua.

Miten keke-toiminta jatkuu bootcampin jälkeen?

Unifin keke-ryhmä ryhtyy työstämään bootcampin tuloksia eteenpäin. Ryhmä laatii vuoden 2019 loppuun mennessä kestävyyden ja vastuullisuuden työsuunnitelman, joka esitellään Unifin hallituksen ja rehtorien kokouksessa. Konkreettisiin toimenpiteisiin ryhdytään vuoden 2020 aikana.

Jaa:

Lisää ajankohtaisia asioita

 | Tiedotteet ja uutiset

Tutkijakoulutusta uudistetaan: Yhteistyöllä kohti laatua ja vaikuttavuutta

Yliopistot kehittävät yhteisiä toimintamalleja tutkijakoulutuksen laadun ja vaikuttavuuden vahvistamiseksi. Nyt julkaistavien suositusten tavoitteena on lisätä tutkijakoulutuksen vetovoimaa ja joustavia polkuja koulutukseen,...

 | Tiedotteet ja uutiset

Akava ja Unifi: Koulutustason nostamiseksi tarvitaan parlamentaariseen yhteisymmärrykseen perustuva rahoitussuunnitelma

Yliopistojen perusrahoitusta pitää kasvattaa, jotta saavutetaan nuorten ikäluokkien koulutustason nostotavoite, joka sisältyy hallitusohjelmaan, painottavat Akava ja Unifi. Hallitusohjelman mukaan 50 prosentin...

 | Tiedotteet ja uutiset

Sivistystä ei saa pitää itsestäänselvyytenä – sivistysyhteiskunnan tulevaisuus on turvattava, vaativat sivistysalan toimijat

Sivistysala Sivista, Suomen Akatemia ja Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry järjestävät tiistaina 26.6.2024 SuomiAreenassa paneelikeskustelun, jossa keskustellaan sivistyksen merkityksestä ja sen...