Hyppää sisältöön

Digivisio 2030 -työ etenee – Hanna Nordlund nimitetty hankejohtajaksi

 | Tiedotteet ja uutiset

Hankejohtajan ensimmäisiä tehtäviä on Digivisio 2030 -tiekarttojen täsmennys seuraaville vuosille yhdessä korkeakouluyhteisön kanssa.

Kauppatieteiden tohtori Hanna Nordlund on valittu Suomen korkeakoulujen yhteisen Digivisio 2030 -hankkeen hankejohtajaksi. Digivisiohankkeen toteutusta ohjaa eri korkeakoulujen edustajista muodostettu ohjausryhmä. Hankkeen toimeenpanoa ja käytännön koordinointia varten on nyt perustettu hanketoimisto, jota Nordlund johtaa. Hän aloittaa hankejohtajan tehtävässä 19. lokakuuta 2020. 

– Koko yhteiskuntamme digitalisoituu nopeaa vauhtia ja sama koskee korkeakoulukenttää. On hienoa, että korkeakoulujen kanssa yhteisesti valmisteltu Digivisio 2030 -hanke ottaa nyt ison askeleen kohti vision vientiä käytännön toimiksi: olemme perustaneet hanketoimiston käytännön koordinointia varten, ja meillä on ilo saada Hanna Nordlund toimiston ohjaksiin. Hannalla on pitkä kokemus sekä digitalisaatiosta että yhteistyöstä eri sidosryhmien kanssa, mikä on erittäin arvokasta tässä tehtävässä, Digivisio 2030 -ohjausryhmän puheenjohtaja, Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä sanoo.

Nordlund on työskennellyt yli 10 vuotta digitalisaation parissa ja sitä ennen erilaisissa projekti-, kehitys- ja tutkimustehtävissä eri toimialoilla. Viimeisimpänä hän on johtanut tieto- ja viestintäteknologiahankkeita sekä toiminut johtoryhmän jäsenenä DigiFinland Oy:ssä (aiemmin SoteDigi). Nordlund vastasi Asukkaan digipalvelut -kokonaisuudesta, joka on yksi DigiFinlandin kolmesta liiketoiminta-alueesta. Hänen vastuulleen ovat kuuluneet mm. Omaolo-palvelu ja Koronavilkku-kokonaisuuden terveydenhuollon ammattilaisten toiminnallisuudet, joilla on ollut keskeinen rooli koronaepidemian aikana.

Nordlundin ensimmäiset työtehtävät uutena hankejohtajana ovat hanketoimiston toiminnan organisointi sekä Digivisio 2030-tiekarttojen täsmennys seuraaville vuosille yhdessä korkeakouluyhteisön kanssa.

– Lähestyn digitalisaatiota toiminnan ja sen muutostarpeen kautta. Tekniikan näen välineenä, joka tukee tekemistämme ja toiminnallisten tavoitteidemme saavuttamista. On hienoa päästä johtamaan näin tärkeää ja ajankohtaista hanketta, joka mahdollistaa Suomen oppimisympäristön muutoksen kohti joustavampaa oppimista, Nordlund kommentoi.

Digivisio 2030 on Suomen korkeakoulujen yhteinen hanke, joka avaa oppimisen kansalliset tietovarannot yksilön ja yhteiskunnan käyttöön. Pitkäjänteinen digivisiotyö tukee oppijoiden oppimista läpi elämän sekä mahdollistaa pedagogiikan kehittymisen ja korkeakoulujen uudistumisen. Tavoitteena on, että vuonna 2030 Suomessa on avoin ja tunnustettu oppimisen ekosysteemi, joka hyödyttää myös laajasti niin tutkimus- ja innovaatiotoimintaa kuin työelämääkin.

Hankkeen ajankohtaisista asioista kuullaan lisää 27.10. järjestettävässä webinaarissa.

Lisätietoja

Digivisio 2030 -ohjausryhmän puheenjohtaja, Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä

Yhteydenotot: president@aalto.fi ja assistentti Hely Kilpeläinen, puh. +358 50 452 4690

Lisätietoa Digivisio 2030 -hankkeesta: www.digivisio2030.fi

Jaa:

Lisää ajankohtaisia asioita

 | Tiedotteet ja uutiset

Unifi rekrytoi: Tiede- ja TKI-politiikan asiantuntija määräaikaiseen työsuhteeseen 

Haemme Unifin sihteeristöön määräaikaiseen työsuhteeseen 1.1.2025 – 31.12.2025 asiantuntijaa, joka tuntee yliopistojen toimintaa ja jolla on ymmärrystä tiede-, tutkimus-, kehitys- ja...

 | Tiedotteet ja uutiset

Pohjoismaiset yliopistot: Korkeatasoinen osaaminen, tutkimus ja innovaatiot kilpailukyvyn ja talouskasvun avaimina

Tulevalla EU-ohjelmakaudella tarvitaan pitkäjänteinen ja budjetiltaan kunnianhimoinen tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelma, joka perustuu korkeaan laatuun ja huippuosaamiseen, korostavat suomalaiset ja pohjoismaiset...

 | Tiedotteet ja uutiset

Yliopistojen yhteinen tohtoripilotti on alkanut vauhdikkaasti – paikkoihin yli 10 000 hakemusta

Unifi kutsui elinkeinoelämän ja muut yhteistyökumppanit keskustelemaan siitä, kuinka tohtorien osaaminen tuodaan entistäkin paremmin koko yhteiskunnan käyttöön. Tahto yhteistyön tiivistämiseen yli...